torstai 9. helmikuuta 2012
Kalajoki vuonna 1995
Kalajoen valtuustossa käytiin keskustelua matkailuasioista valtuutettu Erkki Ahon valtuustoaloitteen pohjalta ja valtuutetuilta edelleenkin salattiin totuus ja syyllistettiin Erkki Ahoa, joka oli paljastanut totuuden. Matkailuyhtiöt olivat konkurssitilassa. Kalajoen kunta joutui myöhemmin ottamaan Kalajoen Paratiisikylpylän 21,7 miljoonan valuuttavelat vastuulleen ja Kalajoen Hiekkasärkät Oy pelastettiin konkurssilta niin, että kunta sijoitti siihen rahaa 2,5 miljoonaa markkaa jotta se voi nostaa osakepääomaansa niin paljon, että osakepääomaa voittiin laskea 12 miljoonalla markkalla ja näin välttää konkurssi. Katso asiakirjat vuoden 1994 ja 1993 tapahtumista. Koska Erkki Aho palajsti totuuden niin hän joutui kymmeniksi vuosiksi syrjinnän kohteeksi Kalajoella.
Vuosi 1993 Kalajoella
http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2012/01/vuosi-1993-kalajoella.html
Vuosi 1994 Kalajoella
http://kalajoenhistoria.blogspot.com/2012/02/vuosi-1994-kalajoella.html
Lumiveistossa oli mukana joukkue Viljandissa. Joukkuessa veistivät Peter Leinbok, Tonu Kukk , Toni Korb ja Jaan Reinula.
Jussi Kurikkalan muistokisoissa nappulaviestin voittanut joukkue: Kirsi Tuura, Jarkko Rajaniemi, Jaana Joensuu ja Mikko Suni.
Lumiveiston Suomen mestaruuden voittanut joukkue: Mauri Rönn, Mauri Ylitalo, Jarkko Ylitalo ja Esa Fors.
Jan Jasko toimi JHT Kalajoen valmentajana.
Mika Vihelä valmistautui painonnoston MM-kilpailuihin.
Keski-Pohjanmaan maakuntaviestissä Kinnulassa Kalajoki sijoittui seitsemänneksi joukkueella Mauno Juola, Mikko Laitala, Petteri Tuura, Janne Ojala, Pirjo Siermala, Satu Santaholma, Simo Törnvall ja Kalle Junnikkala. Himanka sijoittui sijalle 11. B-sarjassa Kalajoki II oli kuudes, Himanka II oli 14., Kalajoki III oli 25. ja Himanka III 33.
Hiihtosunnistuksessa Kalajoen Junkkarit voittivat viestissä SM-hopeaa joukkueella Hannu Oja, Esa Pikkukangas, Kalle Junnikkala, Visa Korhonen. Kalle Junnikkala voitti henkilökohtaisella matkalla SM-pronssia. Painonnostossa Heikki Niemi sai SM-hopeaa. Mika Vihelä valmistautui painonnoston MM-kilpailuihin.
Kunniakierroksella Jukka Kauppila juoksi 42 kierrosta ja Kalajoen Junkkarit keräsivät kunniakierroksella rahaa kaikkiaan 24 254,50 markkaa.
Keväällä Kärpistä tuli Risto Ottavainen vahvistamaan JHT:tä ja omista pelaajista nostettiin rinkiin Tuomas Rautio. Mikko Outinen tuli KooKoosta ja Tommy Grönlund Kiekko-Espoosta. Robert Pukalovic vuokrattiin kahden pelin ajaksi KalPaan. JHT voitti SaPKon numeroin 5-2, mutta kärsi Turun Kiekko 67:lle tappion numeroin 2-7. Mikko Tavi Keravan Shakersista puki JHT-paidan ylleen. JHT voitti SaiPan numeroin 7-3, mutta kärsi tappion SaPKolle numeroin 2-5.
Seuralla oli melkoisia taloudellisia vaikeuksia. Valmentaja Jan Jasko antoi Kalajoki-lehdelle haastattelun, jossa hän totesi ettei hän ole tullut Kalajoelle rahan perään vaan rakkaudesta lajiin. Hän oli kuitenkin sitä mieltä, seuran johto-organisaatiota on muutettava ja lupaukset on pidettävä. Jan Jasko pelipaita numero 21 ripustettiin Kalajoen jäähallin kattoon. JHT sijoittui divarissa sijalle kymmenen.
Viimeinen divarikausi
JHT:n toistaiseksi viimeiseksi divarikaudeksi jäi kausi 1995-1996. Joukkueen mudostaminen oli erittäin vaikeaa. Jan Jasko jatkoi valmentajana ja hän oli nyt suorittanut kahden maan valmentajatutkinnot. Robert Pukalovic ei enää Kalajoen joukkueessa pelannut. Slovakiasta tuli kaksi puolustajaa Miroslav Saga ja Radovan Sipos. Kotimaisista pelaajista JHT:n joukkueessa pelasivat nivalalaiset Ari Ohtamaa ja myöhemmin monenlaista kuuluisuutta saavuttanut Pasi Nielikäinen.
Muut pelaajat olivat Tommi Grönlund, Aki Fahler, Arto Pisilä, Juha Mäyrä, Pasi Priuska, Sami Markkanen, Pasi Bäckman, Timo Loukasvuori, Timo Seikkula, Tero Pisilä, Veli-Pekka Raitapuro ja Tuomas Rautio. Maalivahtina pelasi Tommi Hietala.
JHT kärsi tappion FoPS:lle nuemroin 4-8, Jyväskylän Diskokselle 1-6, Kiekko 67:lle 2-6. Diskokselle maksettiin kalavelat takaisin numeroin 5-1, mutta Lahden Kiekko-Reippaalle hävittiin numeroin 2-5. Kärpät löylytti junkkareita numeroin 4-10. Jukkarit oli saanut vahvistukseksi Ari Klintin, jonka saldo tässä ottelussa oli 2+1.
Omista junioreista Timo Seikkula valittiin 18-vuotiaiden maajoukkueeseen. Järvenpään Haukat juotti karvasta kalkkia JHT:lle numeroin 11-2, Saipa numeroin 5-1. Junkkareita tuli vahvistamaan Harri Viitanen Raahesta. JHT kärsi niukan 1-2 tappion Titaaneille, mutta voitti Järvenpään Haukat numeroin 7-4. Ottelun sankari oli Pasi Priuska kypärätempullaan. Junkkareilla oli vähän pelaajia käytettävissään ja siksi Radovan Sipos pelasi kahdessa kentässä.
Kevätkaudella FoPS voitti JHT:n numeroin 5-2, Kiekko 67 myös voitti JHT:n numeroin 5-2 , Reipas Lahdesta voitti JHT;n 10-2, Kärpät Oulusta 6-2, KooVee Tampereelta 9-3 ja Kokkolan Hermeskin juhli junkkareidenn kustannuksella numeroin 9-3. Jukkareihin tuli vahvistukseksi Sami Laine ja Marko Koski. Siitä huolimatta Kärpät kuritti JHT:ä numeroin 4-1.
JHT joutui karsintasarjaan yhdessä Hyvinkään Ahmojen, Kiekko-Vantaan, Uudenkaupungin Jääkotkien, Vaasan Sportin ja Jyväskylän Diskoksen kanssa.
JHT:n Timo Seikkula voitti 18-vuotiaiden EM-hopeaa, mutta se oli laiha lohtu, sillä JHT putosi II-divisioonaan hävittyään muun muassa Kiekko-Vantaalle 4-2, Ahmoille 11-2 ja Diskokselle 8-0.
Divarivierailu maksoi JHT;n vastuuhenkilöille erittäin paljon. Joidenkin taloudelliset uhraukset olivat kohtuuttomat jääkiekkoinnostuksen takia. Monet eivät Kalajoella halua edes muistella niitä ikäviä asioita.
Valtuuston puheenjohtajana jatkoi Väinö Oksanen, varapuheenjohtajina Jouni Jyrinki ja Esko Lindström. Kunnanhallituksessa Anja Sorvarin tilalle valittiin Jorma Juusola ja Alpo Murtoniemen tilalle Hannu Hyry.
Kalajoen matkailun projektipäälliköksi valittiin Kati Kemppainen. Kalajoella järjestettiin lasten laulukilpailut. Kalajoella järjestettiin myös hiekkahiihdot.
Kysymyksiä kyselytunnille ja tietojen pimitystä
Valtuutettu Erkki Aho oli kuntalaisten suuresta luottamuksesta huolimatta jätetty Keskustan johtohenkilöiden toimesta valitsematta keskeisin luottamustehtäviin. Keskustan johtohenkilöihin kuului niitä henkilöitä, jotka oliva tiukasti sidoksissa kunnallisiin matkailuyhtiöihin. Valtuutettu Erkki Aholle jäi toimintakeinoiksi aloitteet ja kyselytunnit.
Valtuutettu Erkki Aho teki kolme kirjallista kysymystä Kalajoen valtuuston kyselytunnille. Kunnanhallituksen puheenjohtaja ilmoitti kirjallisesti 26.4.1993, että kyselytuntia ei järjestetä. Kunnanhallituksen puheenjohtajan menettely oli lainvastainen.
Valtuutettu Erkki Aholle kieltäydyttiin antamasta Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n ja Paratiisikylpylä Oy::n tilinpäätöstietoja,taseita ja tilintarkastuskertomuksia kun hän pyysi niitä kirjallisesti 28.1.1994. Menettely oli lainvastainen, koska Kalajoen kunta omisti Kalajoen Hiekkasärkät Oy:stä 96 % ja yhtiöiden tilinpäätöstiedot ovat julkisia.
Valtuutettu Erkki Aho hankki tiedot patentti- ja rekisterihallituksesta. Satuaan tiedot käsiinsä valtuutettu Erkki Aholle paljastui koko järkyttävä totuus asioissa, joita oli kaikin keinoin pyritty salaamaan. Kaikkia tietoja patentti- ja rekisterihallituksestakaan ei saanut, sillä Erkki Ahon saamissa papereissa oli leima PUUTTEELLINEN. Kun valtuutettu Erkki Aho sai tilinpäätöstiedot patentti- ja reksiterihallituksesta niin eduskunnan oikeusasiamies Pirkko K. Koskinen oli jo tehnyt väärän päätöksen Erkki Ahon kanteluun Jaakko Jonkan esityksestä.
Erkki Aho kolmannelle kaudelle erittän suurella äänimäärällä
Kunnallisvaaleissa 1995 eniten ääniä sai Erkki Aho Keskusta 243, toiseksi eniten Eero Nevalainen Keskusta 150 , kolmanneksi eniten Raili Myllylä Keskusta 132, neljänneksi eniten Veli Ainali Kristillisdemokraatit 130 ja viidenneksi eniten Esko Lindström Vasemmistoliitto 127. Vaalitulos oli järkytys keskustan johtohenkilöille. Siksi he pitivät huolen siitä, ettei Erkki Aholle tullut mitään keskeistä eikä vähempiarvoisempaakaan luottamusmiespaikkaa. Ainoa luottamusmiespaikka, mikä Aholle annettiin oli Kalajoen käsi- ja taideteollisen oppilaitoksen johtokunnan puheenjohtajuus. Menettely täyttää varmasti syrjinnän tunnusmerkistön. Valtuutettu Erkki Ahon syrjintä oli kiistaton tosiasia.
Tuohon aikaan Erkki Aho oli jo mukana PR-talojen toiminnassa ja oli siellä joutunut Kera Oy:n ja Arsenal Oy:n rikollisen toiminnan kohteeksi. Kalajoella asuva kihlakunnansyyttäjä Sulo Heiskari oli keskeisessä asemassa näissä rikoksissa.
Eduskuntavaaleissa keväällä 1995 Kalajoella SDP sai 468 ääntä, keskusta 2737, kokoomus 593, Vasemmistoliitto 468, Vapaan Suomen liitto 184, SMP. Kaikkiaan ääniä annettiin 4953. Eniten ääniä keräsi Raili Myllylä 1582, Juhani Alaranta 587, Alpo Löytynoja 240, Asko Männistö 227, Unto Valpas 170. Kalajokinen Tapani Ojala sai 154 ääntä.
Kalajoella saatiin 3,6 miljoonan lottovoitto. Kalajoen KOP ja SYP yhdistyivät.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti